Persoonlijk

BLOG REPORT: Mijn eerste maand!

Begin januari begon ik met deze blog en ik wil graag met jullie delen hoe mijn eerste maand eruit zag. Op 5 januari zag mijn blog het levenslicht met mijn allereerste blogpost Goede voornemens voor 2020. Ik heb in het verleden al 2 blog en een webwinkel gehad en laten we maar zeggen dat je door schade en schande wijs word. Zelf lees ik veel Engelstalige blogs en hierbij is het delen van je blog report heel normaal.  Ik vind dit altijd heel leuk om te lezen dus ik dacht waarom niet op mijn eigen blog ?

Ten eerste ben ik zo trots op mezelf dat ik mezelf eindelijk de schop onder mijn kont heb gegeven en mijn blog daadwerkelijk ben gestart. Ik wilde  er al ruim een half​​jaar mee beginnen, maar ik heb altijd 1 miljoen excuses gehad, waarom ik het niet zou doen. Ik ben mijn blog gestart om jullie mee te nemen in mijn zoektocht naar een duurzaam leven, financiële vrijheid en balans. Een deel van mijn financiële vrijheid wil ik behalen door enerzijds te besparen en anderzijds meer inkomen te genereren. Transparantie vind ik belangrijk en daarom deel ik met jullie dit blog report.

Besparen of meer inkomen?

Afgelopen 2 jaar ben ik meerdere keren van baan veranderd en heb ook een maand of 3 werkloos thuis gezeten. Dit heeft als resultaat gehad dat ik flink op mijn inkomen heb moeten inleveren. Op dit moment werk ik 30 uur in plaats van de voorheen 28 uur én verdien ik ruim 300 euro netto per maand minder dan een aantal jaar terug. Ook geen 13e maand en geen bonus meer. Een hele klap aangezien we mede op mijn goede salaris van voorheen een hypotheek hebben. Bij het besparen is de rek er op dit moment redelijk uit.

Dan komen we bij meer inkomen genereren. Hoewel ik blij ben met mijn werk is het bedrijf waar ik zit onlangs verhuis waardoor ik een langere werktijd heb gekregen en daardoor ook hogere kosten. Waar ik voorheen 10 minuten kon fietsen, zit ik nu elke ochtend 40 minuten in de auto. As we speak ben ik langzaam weer aan het kijken naar een baan wat meer ligt het werkgebied waarin ik voorheen zat ( met bijbehorend hoger salaris) maar daarnaast ben ik begonnen met een side-hustle, deze blog. Die hopelijk in de loop van dit jaar een extra zakcentje kan geven.

Samenvatting van januari 2020

Deze maand was voor mij het belangrijkste om mijn blog te starten. Het doel was om te starten met een aantal goede inhoudelijke blogs en het verkeer naar mijn blog op gang te laten komen. Daarnaast heb ik mijn Pinterest-borden opgeruimd en ik heb een groepsbord aangemaakt. Daarnaast heb ik mijn Instagram en Twitter account aangemaakt.

p.s. ik zou het superleuk vinden als je ook jouw blogs gaat delen op mijn groepsbord!

Helaas gaat er als je dingen begint soms ook wel is wat fout… Zo had ik in mijn eerste Pins op Pinterest geen link toegevoegd naar de website. Dat is ook duidelijk te zien in mijn overzicht ( deze vind je hieronder) Ik ben in januari ook ziek geweest en ik ben wat dat betreft slecht in vooruit werken daardoor is de laatste week van januari geen blog online gekomen. Oeps…

Blog report januari!

Ik had nooit kunnen dromen van deze aantallen in mijn eerste maand van bloggen. Ik bereikte 1297 pageviews! Mijn droom was over de 100 sessies en 200 paginaweergaven dus deze cijfers overtreffen mijn verwachtingen enorm! Hieronder vind je de screenprint van deze maand uit Google Analytics

image

Inkomsten en uitgaven januari

Inkomsten zijn 0,- maar dat had ik ook wel verwacht. ik heb niet heel veel reclame op mijn website staan, ik ben nog een beetje aan het uitzoeken hoe en wat het beste hiervoor is. Uitgaven heb ik tot nu toe alleen voor de hosting van de website, dit kost mij voor heel 2020 €41,75.

Doelen voor februari

  • Behaal 2000 maandelijkse pageviews
  • Bereik 10k maandelijkse kijkers op Pinterest (huidig is 7,3k)
  • Minimaal 20 berichten gepubliceerd (Ik heb er op dit moment 8)

Voor mijn gevoel nu al een succes! Heb jij nog tips voor mij om mijn blog te laten groeien? Ik hoor het graag!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.