backlit blur close up dawn
Balans

De 5 beste inspirerende quotes

Inspirerende quotes hebben een verbazingwekkend vermogen om de manier waarop we over het leven denken te veranderen. De manier waarop je over jezelf denkt en voelt, inclusief je overtuigingen en verwachtingen over wat voor jou mogelijk is, bepaalt alles wat er met je gebeurt.

Het is zo mooi om te bedenken dat alleen door je gedachten je de kwaliteit van denken verandert. Hierdoor verander je ook de kwaliteit van je leven. Het leven kan zo veel mooier zijn als je gedachten positief zijn. Net zoals positieve woorden iemand kunnen laten glimlachen of een goed getimede humoristische quote iemand aan het lachen kan maken, reageren onze gedachten ook zo op ons eigen humeur.

Je hebt volledige controle over slechts één ding in het universum – jouw gedachten – en dat is waar de inspirerende quotes hun werk doen. Daar begint het, het is een snelle manier op je gedachten op een ander spoor te zetten.

Schrijf een paar inpirerende quotes op in je planner of in de notities van je telefoon. Als je merkt dat je gedachten in de negativiteit komen, lees dan even voor jezelf deze quotes om je humeur snel een boost te geven.

Inspirende quotes

Hieronder heb ik een lijst samen gesteld met mijn favoriete quotes, zo kan je een frisse start maken met het oefenen van je gedachten onder controle te krijgen, positief te denken en doelen te stellen.

Hier zijn mijn favoriete inspirerende quotes:

1. “De Manier Om Te Beginnen Is Door Te Stoppen Met Praten En Te Beginnen Met Doen.” – Walt Disney

Een mooie inspirerende quote, uiteraard heb ik deze vertaald naar het Nederlands, van Walt Disney. Iemand die een imperium heeft opgebouwd waar je u tegen zegt zal wel weten wat hij doet. Je kan heel lang praten over een idee wat je hebt, maar maak een plan en start. Een droom blijft een droom zolang je geen plan hebt.

2.”Denk als een koningin. Een koningin is niet bang om te falen. Falen is weer een springplank naar grootsheid.” – Oprah Winfrey

Deze dame heeft ook eigenhandig een gigantisch merk opgebouwd. Wat begon met een talkshow daarna een tijdschrift tot zelfs een eigen televisiekanaal. Falen is iets waar veel mensen bang voor zijn. Ik heb zelf ook faalangst en wil altijd alles gelijk goed doen. Maar dat weerhoud mij er ook van om nieuwe dingen te ondernemen. Nu probeer ik te bedenken wat het is het ergste wat kan gebeuren als ik faal?

3. “If you het tired, learn to rest. Not quit.”

Ik weet niet van wie deze quote oorspronkelijk is. Maar ik vind het een hele mooie. Vaak als ik begin met mindfulness, sporten, afvallen, studeren of een schoonmaakschema dan hou ik op op het moment dat moe aan het worden ben en dan ga ik niet meer verder. Door goed te plannen en genoeg rust momenten voor jezelf te hebben, voorkom je dat stopt.

Stedentrips

4. “Waar het verleden je heeft gebracht, staat vast. Hoe je verder reist bepaal je zelf.” – Kristen Hubbard

Veel te vaak piekeren we over iets wat al gebeurt is. Je kan niets meer veranderen aan het verleden. Ik heb zo nu en dan de terugkomende gedachte, wat als ik in 2017 niet mijn goedbetaalde baan had opgezegd? Maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden. Dus nu als die gedachte opkomt zeg ik tegen mezelf, het was nodig om verder te groeien als persoon en daardoor ben ik gekomen waar ik nu ben.

5.”It is not selfish to love yourself, take care of yourself and to make your happiness a priority. It’s a necessary.”

In ons haastige leven zorgen we vaak voor anderen en vergeten we voor onszelf te zorgen. Maar hoe kan je goed voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt? Daarom is het belangrijk om genoeg tijd te nemen om voor jezelf te zorgen.

Gerelateerde post: Druk, Druk, druk en ontspannen ….

Dat waren 5 van mijn best inspirerende quotes. Nu is het voor iedereen persoonlijk welke quote bij je past. Wat is jouw favoriete quote en waarom? Ik ben benieuwd! Zet jouw favoriete quote in de reactie hieronder.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: