Persoonlijk

Explosief groeien dankzij Pinterest

Afgelopen juli ging ik op zoek naar manieren op mijn blog meer in the picture te kunnen zetten. Ik had al een Pinterest account en verschillende bloggers zweren bij Pinterest en ik vind Pinterest zelf ook wel heel fijn om vanaf daar nieuwe blogs te lezen. Maar de pins die ik erop zette werden helemaal niet zoveel bekeken. Om dit te begrijpen en te kunnen verbeteren ben ik me meer gaan verdiepen in Pinterest en hoe ik dit kon laten groeien.

Wat is Pinterest?

Veel mensen zien Pinterest als een platform voor sociale media. Hoewel het het sociale aspect heeft dat je je vrienden kunt volgen, ideeën met hen kunt delen en kunt samenwerken, is dat niet alles. Het doel van Pinterest is eigenlijk meer een zoekmachine, zoals Google, dan een platform voor sociale media, zoals Facebook of Instagram. 

Een ander ding om op te merken over Pinterest is dat bezoekers actie willen ondernemen. Ze zijn daar niet om foto’s te zien van het nieuwe huisdier van die oud-klasgenoot. Mensen zijn op zoek naar ideeën of producten voor een specifiek doel in hun leven. Ze zoeken naar een lekker recept of inspiratie voor het project wat ze gaan aanpakken of een manier om meer kennis op te doen.

Speelgoed Deals 2020Speelgoed Deals 2020

Een andere serieuze overweging is hoe lang een pin op Pinterest blijft leven. Een tweet blijft zichtbaar voor enkele minuten en Facebook-berichten verdwijnen na een paar dagen uit de tijdlijn. Maar een Pinterest-pin kan maanden of zelfs jaren zichtbaar blijven nadat deze oorspronkelijk is vastgezet. Dat is wat je wilt als blogger of als je iets wilt verkopen.

Pinterest kost zoveel tijd

Dus nu weet je het. Pinterest is een zoekmachine en je pins blijven lang staan. Maar hiervoor moet je wel wat doen. Pinterest verwacht dat jij pins van anderen re-pint en dat het liefst meerdere malen per dag. Hoe minder je dit doet, hoe lager je eigen pins komen te staan. Nu heb je als startende blogger of webwinkeleigenaar niet altijd de tijd voor om elke ochtend, middag en avond te repinnen.

Via verschillende andere bloggers kreeg ik de tip om tailwind te gebruiken om de volgende redenen:

  • Regelmatig pinnen en re-pinnen

Het hele doel van Tailwind is om een ​​planner voor Pinterest te zijn. Het duurt een uur of minder om pinnen voor een week of langer te plannen. Zo herkent Pinterest je als een regelmatige pinner en komen je eigen pins hoger in de zoekresultaten.

  • Pinnen wanneer jou publiek kijkt

Pinterest leest jouw account en bekijkt wanneer jouw doelgroep pins aan het bekijken is. De planning voor de pins wordt afgestemd hierop. Jij plant je pins en tailwind zorgt ervoor dat ze geplaatst worden.

  • Analyse van je Pinterest account

De analyse van Tailwind over je Pinterest account is beter dan de analyse van Pinterest zelf. Tailwind houdt bij wanneer je pint, waar je pint, de repins die uw pinnen krijgen, de bezoeken aan je website en de betrokkenheid van uw account.  Je kan je profiel, borden en pins analyseren.. Het is zelf mogelijk om Google Analytics te koppelen voor een meer diepgaande blik op het verkeer naar je website. 

  • Tribes

Je kan je aansluiten bij een groep op Tailwind, dit noemen ze een tribe. Het is een groep waar je je bij kan aansluiten en je pin extra onder de aandacht kan brengen. De meeste tribes vereisen dat je voor elke pin die je plaatst er ook 1 re-pint. Je kan hierin kijken naar pins die geplaatst worden door anderen en als deze passen bij jouw account kan je deze re-pinnen in het schema wat Pinterest voor je gemaakt heeft. Zo zijn een aantal van mijn pins afgelopen maand 9 keer gedeeld in een groepsbord of pagina van een andere gebruiker. Waardoor mijn pin meer aandacht op Pinterest krijgt.

  • Ook inplannen op andere sociale media

Je kan met Tailwind ook berichten inplannen op Facebook, Instagram of Twitter. Zo ben je in 1 keer helemaal klaar met het inplannen van al je social media posts. Ik gebruik nu zelf ook het inplannen voor Instagram al een tijdje en ik vind het heel erg handig. Tailwind geeft je namelijk ook suggesties voor hashtags en geeft aan welke hashtags veelvoorkomend zijn en welke je het beste kan gebruiken.

Ik gebruik Tailwind nu sinds medio juli en zoals je kan lezen in mijn blog report van juli en augustus zijn mijn maandelijkse kijkers echt flink omhoog gegaan. Ik ben echt fan geworden van Tailwind en het is een echte aanwinst voor mijn blog!

Wil jij ook Tailwind uitproberen? Klik dan op deze link en krijg van mij 1 maand gratis!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: