dromen over financiële vrijheid en balans

Elk huisje heeft zijn kruisje zeggen ze wel eens. het is echt zo, elk huishouden heeft geheimen voor de buitenwereld. Neem nou als voorbeeld hoeveel je netto per maand op je rekening gestort krijgt en hoeveel er in je portemonnee zit. Dit schreeuw je nou niet bepaald van de daken toch? Maar onbewust ben je er toch mee bezig, iedereen heeft wel is naar de buurman gekeken als hij en andere auto kocht of een nieuwe televisie naar binnen bracht. Waar doet hij het van? Nou ja, het antwoord is simpel, van het netto salaris wat hij gestort krijgt. Voor een kijkje in mijn portemonnee, lees verder…

Toch is het niet gebruikelijk om wat je verdient te delen met de wereld, maar stiekem vinden we het allemaal leuk om te lezen hoe anderen uitkomen met hun budget. In mijn vorige artikel Financiële vrijheid – terug naar het begin vertelde ik je al over mijn hypotheek. Dat vond ik al best spannend. Zelf vind ik het heerlijk om verhalen te lezen over hoe mensen hun budget er elke maand uitziet. Ik heb mijn verhaal daarom op papier gezet voor één van mijn favoriete bloggers, wellicht heb je wel is gehoord van Zuinige Man?

Ik ben gek op zijn blog en hij heeft een rubriek die heet de portemonnee van… en afgelopen week kon je meekijken in mijn portemonnee. Superleuk en ook weer heel spannend. De eerste reacties op dit artikel gingen over mijn hoge hypotheek. ( helaas het klopt), Een hoog bedrag aan boodschappen ( ik vond het zelf wel meevallen maar ik ga hier nog wel even kritisch naar kijken) en een lage buffer( die moet echt omhoog)

Ben je ook benieuwd? Je kan mijn verhaal hier lezen op het blog van Zuinige Man.

Vertel, wat vind je van mijn portemonnee? Als je nog tips hebt dan kan je ze natuurlijk altijd met mij delen in de reacties hieronder!

0
Gerelateerde berichten
BLOG REPORT: oktober en november 2020
blog report

Een blog report van de afgelopen 2 maanden. Eind september ging officieel mijn zwangerschapsverlof in en medio oktober plaatste ik Read more

BLOG REPORT: september 2020
blog report

Afgelopen maand was voor mij persoonlijk een drukke maand en ik merkte dat mijn chronische vermoeidheid er door deze zwangerschap Read more

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

  1. Ik lees nu pas in de reacties dat jullie inkomen iets anders ligt dan het gezamelijk budget voor het huishouden. Gelukkig dat het meer is. Ik vond het leuk om te lezen. Het is eng om mee te doen, terwijl ik het graag leest van een ander om me zo bij de les tehouden.

    1. Ik vind het ook heel leuk om van anderen te lezen en ja het is inderdaad eng. Maar vind alle reacties en tips die ik krijg wel heel erg leuk!

  2. Ik ben gastblogger bij Zuinigeman en lees al zijn blogs! Ook die waarin jij vertelt over je portemonnee. Ik denk dat je het prima doet, want je bent je zeer bewust van alles. En dat er nu niet veel of niets overblijft en je af en toe krap bij kas zit is iets waar je aan kan werken. Bewustzijn en inzicht zijn belangrijk, pas dan kan je gaan aanpassen. Maar dat gaat jullie zeker lukken! Ik zou willen dat ik dat 20 jaar geleden al door had!! Succes ermee!

  3. […] Het zal je niet verbazen dat ik in de 3 maanden dat ik niet geblogd heb ook nauwelijks bezoekers heb gehad op mijn blog. In BLOG REPORT: februari en maart schreef ik nog over het overweldigende aantal van 5786 pageviews in februari. Dat kwam door de het artikel over mijn portemonnee op één van mijn favoriete blogs van Zuinige Man, een link naar het artikel kan je hier vinden: Financiële vrijheid: Een kijkje in mijn portemonnee…. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: