goede voornemens
Persoonlijk

Goede voornemens voor 2020

Eind 2019 ben ik aan het nadenken over mijn goede voornemens. Ik heb een goede stok achter de deur nodig.  Zou ik er wel over bloggen of niet over bloggen? Deze vraag spelen al een aantal maanden door mijn hoofd. Nu is 2020 begonnen en zoals je ziet heb ik besloten om  te gaan bloggen.  Schrijven maakt mijn hoofd leeg en na jarenlang volschrijven van dagboeken heb ik besloten  mijn zoektocht naar financiële vrijheid, balans en duurzaam leven publiekelijk met jou als lezer te gaan delen.  Ik ben vast niet de enige die deze zoektocht maakt. Samen plukken we deze droom. Maar eerst zal ik je wat meer over mij vertellen…

Wie ben ik?

Voorlopig hou ik graag een stukje anonimiteit, dit omdat ik ook wat financiële zaken wil delen. Mijn naam is R. ik ben 32 jaar en ik woon in het midden van het land.  Hier woon ik samen met mijn partner, dochter en hond.  Ik werk 30 uur als office manager bij een klein bedrijf en mijn partner werkt fulltime. Al jaren ben ik op zoek naar balans in mijn leven en het lukt me maar niet om dit te vinden. Dit ligt grotendeels aan mijzelf, mijn doorzettingsvermogen is niet heel groot. Mijn doel met dit blog is om jou te helpen en te inspireren. Ik wil jou als lezer ook gebruiken als stok achter de deur, jouw suggesties en aanmoediging op mijn blogposts kunnen mij helpen. Zo helpen we uiteindelijk elkaar. Dat is mooi toch?

Dan waar gaat deze blog over? Wat is mijn doel?  Zoals ik al zei wil ik het vooral hebben over mijn zoektocht naar financiële vrijheid, balans en duurzaam leven. Alleen hoe begin je dan? Ik zet een paar goede voornemens neer, ik start,  geef na een aantal weken op. Dit herhaal ik 3 keer in het jaar en eind van het jaar zie ik het wel wat er is geworden. Dat was in ieder geval mijn tactiek van de afgelopen jaren. Geen goede tactiek dus. Dat ga ik nu voor eens en altijd veranderen. Mijn voornemens voor 2020.

Goede voornemens

 • Gezond eten en bewegen.
 • Financieel alles op een rijtje hebben.
 • Duurzamer leven.

Ik leef vrij ongezond. Ik eet alles wat ik kan, als het maar lekker is. Snoep en chips zijn voor mij niet veilig. (Vraag maar aan de snoep die in het kerstpakket van mijn partner zat… oeps..) mij BMI geeft aan dat ik overgewicht heb. Ik heb een zittend beroep en ik beweeg weinig. Ik wil een gezonder persoon worden met meer vitaliteit. Op dit moment maak ik me altijd zorgen om de financiën, ik hou aan het einde van mijn geld altijd een stukje maand over. Er komt genoeg binnen maar de uitgaven zijn wel iets waar ik beter op moet letten en ik wil zelfs aan het einde van het jaar een stuk op een kortlopende lening extra kunnen aflossen. Ik hoor alle berichten over het klimaat en de plastic soep en dit inspireert mij om het beter te gaan doen. Ik wil een goede wereld achterlaten voor mijn kind. De tijd om in actie te komen is nu.

Hoe ga ik de goede voornemens halen?

Op Instagram volg ik Yvette Vermeulen van www.simpleorganizing.nl en op haar website zag ik iets staan over de 90 dagen methode. Ik dacht gelijk dit is iets voor mij, ik ben van nature ongeduldig en ik wil graag snel resultaat. Je kan doelen stellen op persoonlijk vlak en op werkgebied. Ik kies ervoor om de eerste 90 dagen alleen op persoonlijk vlak doelen te maken, ik ben er van overtuigd dat ik eerst persoonlijk balans moet komen en dan pas verder kan met doelen op mijn werkgebied. Yvette geeft aan dat je bij het maken van de 90 dagen planning gelijk al je stappen die je moet zetten al moet weten. Elke simpele stap brengt je dichter bij je doel.

De enige manier om mijn 90 dagen doelen te behalen is het maken van een commitment. Dus zet ik dit in mijn agenda. Ik maak het wel beetje gemakkelijk voor mezelf, ik heb geen zin om de 90 dagen af te tellen. De eerste periode loopt voor mij vanaf 1 januari 2020 tot 31 maart 2020. Mijn doelen zijn:

 • Meer vitaliteit
 • Meer bewegen
 • Budget kloppend maken en daaraan houden

Een 90 dagen doel planning maken kost wat tijd. In mijn volgende blog zal ik  je mijn planning laten zien en je vertellen hoe jij het beste je planning kan maken. Tot dan!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen als je hier op klikt en een aankoop doet op de websites, zonder dat het jou wat extra kost. Bedankt voor je steun!

2 reacties

 • ria

  Ik lees je doelen. Maar je kunt ze beter SMART maken. Dat is concreter. Voorbeeld meer vitaliteit: Ik beweeg 20 minuten per dag meer, als ik normaal doe. Voorbeeld actie: Ik stel een stappenteller in op mijn telefoon en houd de stappen bij die ik bij normale bewegingen doe ( ijkpunt) na 2 maanden doe ik 1000 stappen meer per dag, dit doe ik door (voorbeeld) naar mijn werk te fietsen en als ik met openbaar vervoer ga een halte eerder uit te stappen of als ik met de auto ga deze eerder parkeren en het laatste stuk te lopen. Ik ga zoveel mogelijk met de trap en als ik geen traploop dat ga ik per dag 5x de trap op en neer en ga dit uitbreiden.
  Na twee maand het ik gemiddeld 1000 stappen meer per dag gelopen.
  Dit kost je niets en scheelt je ook weer in de uitgave.
  Ander doel zou kunnen zijn: Ik let op gezond eten en op mijn uitgave. Actie Ik koop enkel seizoensgebonden groenten, ik kook niet met zakjes en pakjes. Ik eet rauwkost als tussendoortje. Ik haal geen pingmaaltijden, ik laat geen eten bezorgen. Ik heb eventueel maaltijden (zelfgemaakt) in de diepvries. Ik hou bij wat ik uitgeef. Na 2 maanden heb ik minder geld uitgegeven en heb ik gezond gegeten.

  • Dromer

   SMART maken van mijn doelen doe ik vaak bij mijn 90 dagen doelen. Ik ben iemand die snel resultaat wilt en in het verleden heb ik gemerkt dat ik met een SMART doel over een heel jaar het moeilijk vind mijn motivatie vaste te houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.