Financiële vrijheid

Koopzegels sparen? Ja, juist nu!

Als ik tegen mensen zeg dat ik koopzegels spaar bij de Jumbo en de Albert Heijn dan krijg ik vaak rare blikken. Waarom? Zeggen ze. Je betaald alleen maar meer, is ook een veelgehoorde uitspraak. Ik zie koopzegels als een soort spaarpotje. Mijn spaarpotje voor de duurdere maanden dat we krap zitten en voor extra uitgaves.

Sparen bij de bank is nutteloos, op sommige rekeningen krijg je helemaal geen rente meer. Nog even en we moeten gaan betalen om het bedrag bij de bank te stallen. Dus op zoek naar andere manieren op toch wat te sparen. Het rendement van de ‘ouderwetse’ spaarzegels is veel hoger dan je nu op je spaarrekening krijgt.

Wat levert het op?

De zegels bij de Jumbo en de Albert Heijn kosten € 0,10 per stuk. Bij de Jumbo heb je een vol spaarboekje bij 250 zegels. Je krijgt €26,- uitbetaald voor een vol boekje, terwijl je € 25,- betaald hebt. Dit betekend een rendement van 4%.

Het spaarboekje van de Albert Heijn is met 490 zegels vol. Daarvoor ontvang je € 52,- terwijl je € 49,- hebt betaald. Een rendement van 6%.

970x250 - Verleng Think

Zoek jij maar eens een spaarrekening waar je 4% of 6% rente krijgt. Die kan je niet vinden nu. De Albert Heijn heeft nu besloten ook de zegels digitaal te maken. Zodat je ook bij het thuisbezorgen de zegels kan sparen. Voorheen bestelde ik nog wel eens bij de Jumbo, maar hierdoor ben ik eerder geneigd te bestellen bij de Albert Heijn.

Waar gebruik je de volle boekjes voor?

Je kan elk doel wat je wil bedenken om dit te gebruiken. Je kan het een heel jaar opsparen of bij elk vol boekje inleveren. Let wel op! Je kan vaak niet meerdere boekjes tegelijk inwisselen tegen contact geld. Ik gebruik de boekjes voor de periodes dat ik krap bij kas zit, dan doe ik boodschappen en lever ik 1 boekje in. Of als we een keer willen barbecueën of een verjaardag vieren. Dan zet ik mijn boekjes in, zodat ik toch binnen mijn boodschappen budget blijf.

Biosuperfoods.net

Volgend jaar wil ik proberen het hele jaar alle boekjes op te sparen en niet te gebruiken, zodat we een leuk extraatje hebben aan het einde van het jaar. Spaar jij koopzegels? Waarom wel of waarom juist niet? Laat het me weten in de reactie hieronder!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: