set of natural toiletries on marble table in bathroom
Uncategorized

Maak je badkamer duurzaam met deze 5 tips!

Duurzaam leven kan een beetje intimiderend, duur en onpraktisch lijken. Vanaf het moment dat ik me erin ging verdiepen merkte ik dat er heel veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Maar al snel realiseerde ik me dat niet alles financieel haalbaar is voor mij. Veel mensen in mijn omgeving haken daarom af om te kiezen voor duurzaam leven.

Maar het kan ook anders. In plaats van grote veranderingen kan je ook kiezen voor het stap voor stap duurzamer maken van je leven. Door kleine stappen te nemen kan je ook op weg naar het duurzaam maken van je leven. Er zijn tal van betaalbare producten die er voor kunnen zorgen dat je stap voor stap je leven duurzaam maakt. Zo begon ik met het duurzamer maken van mijn badkamer.

Zo maak je je badkamer duurzaam

Onlangs ben ik begonnen met het duurzaam maken van mijn badkamer. De producten die aan vervanging toe zijn, vervang ik voo

1. Wattenschijfjes

Onmisbaar in mijn routine aan het einde van de dag zijn wattenschijfjes. Elke dag gaan er 2-3 wattenschijfjes de prullenbak in en dat is natuurlijk enorm zonde. Wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en om deze katoenen te kunnen maken wordt er gebruik gemaakt van grote hoeveelheid pesticiden.

Een duurzaam alternatief zijn wattenschijfjes gemaakt van bamboe, iets groter dan de normale katoenen wattenschijfjes en daardoor makkelijker te hanteren. Bamboe is een 100% hernieuwbare bron en bamboevezels zijn anti-bacterieel van zichzelf. Deze schijfjes kan je keer op keer hergebruiken. Koop ze nu via onderstaande link:

2. Waterbesparende douchekop

Het besparen van water is belangrijk zoals ik ook al uitlegde in 25 eenvoudige manieren om thuis water te besparen. De waterbesparende douchekop is een betaalbare manier om je badkamer duurzaam te maken.

3. Shampoo, zeep en deodorant

Afgelopen maand bestelde ik voor het eerst shampoo, zeep en deodorant bij HappySoaps. Ik ben in ieder geval een fan. 100% plasticvrij en met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dat lijkt mij in ieder geval een stuk beter dan de chemische troep in de plastic verpakkingen. Het gebruik ervan is even wennen, maar ze hebben een hele duidelijke uitleg bij de producten gedaan hoe ze te gebruiken.

4. Maak het zelf

In plaats van nieuw producten te kopen kan je ook producten zelf maken. Lipbalsem, scrubs, handzeep, je kan eigenlijk alles zelf wel maken in de badkamer. Op mijn Pinterest vind je de leukste DIY’s voor het maken van je eigen verzorgingsproducten.

5. Handdoeken

Mijn handdoeken heb ik gekocht toen ik in dit huis kwam wonen, nu zo’n 6 jaar geleden. Echter merken we dat ze wat minder goed afdrogen en als ik ze in het licht houd dan kan ik er langzaam doorheen kijken. Tijd voor vervanging. Waar je rekening mee kan houden is dat nieuwe handdoeken gemaakt zijn van 100% biologisch katoen. Zoals de handdoeken hieronder:

De oude handdoeken kan je prima gebruiken om mee schoon te maken. Maar ook door er bijvoorbeeld zelf wattenschijfjes of washandjes van te maken.

Met deze kleine aanpassingen tover je je badkamer langzaam om naar duurzaam. Heb jij nog handige tips voor een duurzame badkamer voor mij? Ik hoor graag hoe ik nog beter het milieu kan besparen in onze badkamer…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: