favoriete blogs over besparen en sparen
Besparen,  Financiële vrijheid

Mijn 6 favoriete websites over sparen en besparen

Ben jij net als ik altijd op zoek naar websites die je geweldige tips geven om geld te besparen?

Er zijn duizenden websites over dit onderwerp en het is een fantastische manier om meer te weten te komen over geld, hoe je dit het beste kan beheren en hoe je kan besparen. Omdat er zoveel verschillende websites zijn, kan je kijken welke manier van omgaan met jouw financiën het beste bij je past.

Vanaf het moment dat wij een huis hebben gekocht ben ik aan het kijken hoe ik beter kan omgaan met mijn geld. Daardoor kan ik nu betere geldbeslissingen nemen. Maar ook heb ik zoveel informatie waardoor ik alle vrouwen kan helpen om hun persoonlijke financiën op orde te krijgen.

Geld besparende websites kunnen je meer leren dan alleen besparen. Dé redenen om hierover te lezen zijn:

  • Schuldenvrij worden
  • Plan om te sparen voor studie kinderen
  • Beginnen met sparen en geld investeren voor je pensioen
  • Extra geld door een passief inkomen
  • Leer juiste gewoontes (en vermijd de verkeerde!)
  • Ga slimmer om met je geld

Websites die gaan over geld besparende maatregelen en financiële vrijheid geven een schat aan informatie voor iedereen die hier mee aan de slag wil. Maar let op er zijn ook websites die weinig echt bruikbare tips geven en je alleen maar iets willen verkopen.

Ben je nieuwsgierig welke financiële blogs en websites je tijd waard zijn als drukke moeder/vader? Hier zijn mijn favoriete keuzes als jij je je gezinsfinanciën serieus wilt aanpakken.

1. Zuinige man

Blogger Zuinige Man heeft sinds december 2016 honderden berichten geschreven. Mijn favoriete onderdelen zijn “de hypotheek van… en “de portemonnee van…”. In laatstgenoemde categorie heb ik ook meegedaan. Ik vind het altijd inspirerend om te lezen hoe anderen hun financiën op orde hebben. Ook de artikelen over de maandmenu’s van boodschappen zijn erg behulpzaam als je aan het einde van je geld een stukje maand over hebt.

2. PorteRenee

Renée kent de worstelingen van tienduizenden euro’s in de schuld en veranderde haar money mindset. Daardoor spaarde ze 100.000 euro op de bank. Wat een powervrouw! Sinds 2017 blogt ze op haar website PorteRenee over tips, tricks en motivatie om hetzelfde te kunnen bereiken.

Vooral haar artikelen over de hypotheek vind ik erg interessant. Het is al jaren een wens om extra af te lossen op onze hypotheek. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen omdat we eerst een aantal gewenste verbouwingen in ons huis hebben gedaan. Komende 5 jaar zie ik het ook niet gebeuren omdat we de wens hebben om te verhuizen.

3. De Budgetman

De Budgetman blogt heel persoonlijk en dan vooral over praktische zaken. De rubriek besparen is mijn favoriet, geen saaie artikelen met lijstjes waar en hoe je kan besparen die je 1000x tegenkomt op Google maar echt praktische tips en informatie waar je wat mee kan.

4. Stoppen Voor Mijn Vijftigste

Wie wil dat nou niet? Waar veel beroepen vroeger nog een regeling hadden dat je met 55 of 60 jaar met de VUT kon, heb je dat nu niet meer. De schrijver van Stoppen Voor Mijn Vijftigste heeft het zijn doel gemaakt om FIRE ( Financial Independence, Retire Early ) te worden. Op dit moment heeft hij al 12,8% van zijn spaardoel bij elkaar en dat op zijn 30e. De komende 20 jaar zal hij dus nog de overige 87,8% bij elkaar moeten sparen. Ik vind het heel leuk om te lezen hoe iemand de weg naar FIRE bewandeld.

5. Ippies

Geen blog maar een website waar je ippies kan verdienen bij het doen van online aankopen. Ruim 2100 webshops zijn hier bij aangesloten. Het is heel simpel, je gaat naar de website van ippies, zoekt een webshop waarbij jij iets wilt kopen, klinkt op de link waarbij je doorgestuurd wordt naar de website en na je aankoop is afgerond worden je ippies bijgeschreven.

Ik was in het begin sceptisch, had al eerder zo’n website gedaan en ik dacht het duurt vast eeuwen voor je een leuk bedrag bij elkaar gespaard hebt. Maar het valt me mee. Ik koop namelijk vaak hondenvoer via bol.com en daarmee spaar ik een flink aantal ippies. Zeker nu de winkels gesloten zijn gaat het sparen hard.

Klik hier en start nu met 100 ippies (€1,-) en start me geld verdienen!

6. Pluk de Droom

Ik kan mijn eigen blog natuurlijk niet vergeten in dit lijstje 😉 Maar serieus, ik hoop dat als het je eerste keer hier is, je zult blijven rondhangen en een aantal van mijn blogs over geld besparen en sparen zult bekijken.

Een paar van mijn favorieten:

4 geld beslissingen waar je later spijt van gaat krijgen

Starten met budgetteren als je van salaris naar salaris leeft

Koopzegels sparen? Ja, juist nu!

5 tips – zo bespaar je op je verzekeringen

Hoe ook jij je geldzaken op orde krijgt

Welke websites over sparen en besparen lees jij graag? Laat het me hieronder weten!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen als je hier op klikt en een aankoop doet op de websites, zonder dat het jou wat extra kost. Bedankt voor je steun!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: