a woman with a hat looking at the blue sea under blue sky
Ondernemer,  Persoonlijk

Nieuwe start!

Het is eind december 2021 als ik dit type, nog net geen kerst. Nadat mijn contract niet verlengd werd eind oktober zit ik thuis. Op het moment van schrijven zit ik in de ziektewet en ben ik 27 weken zwanger. Afgelopen weken heb ik nagedacht over de banen die ik de afgelopen 12 jaar heb gehad. Maar ook over wat ik belangrijk vind qua werk. Een beetje reflecteren kan nooit kwaad. Ik heb een besluit genomen over mijn toekomst, ik ga voor een nieuwe start. Dat heeft ook te maken met mijn thema voor dit jaar: verbinding. Lees verder, dan vertel ik je er meer over.

Work, work, work.

Nu ik noodgedwongen thuis zit merk ik des te meer hoe zeer ik het mis om te werken. Ik ben geen type dat de hele dag stil zit. Maar de gynaecoloog heeft me op het hart gedrukt dat ik meer rust moet pakken (ik doe al bijna niets voor mijn gevoel). Dus je zal zien, afgelopen week kwam de overheid met het besluit om de kerstvakantie te vervroegen. Maar ook zoonlief heeft deze week de waterpokken. Dus van meer rust nemen is hier nog geen sprake.

Vanaf 2009 ben ik non-stop aan het werk geweest. Ik heb in de afgelopen 12 jaar 7 werkgevers gehad. Waarbij ik bij 1 werkgever 6 jaar heb gewerkt en bij een andere werkgever 2,5 jaar. Terugkijkend heb ik soms te snel het besluit genomen om wat anders te zoeken, maar hé aan het verleden kan je niets meer veranderen.

Als ik aan het werk ben doe ik dat met hart en ziel. Ik geef altijd 120% van mezelf. Helaas doen collega’s dit niet altijd en ik zeker bij mijn laatste werkgevers miste ik ook een stukje waardering. Waardoor ik het gevoel krijg dat ik mijn werk voor niets doe. Dat gevoel heb ik bij mijn laatste werkgevers gehad, ik miste dit en ik miste het doel waarvoor ik werkte. Afgelopen jaren heb ik ook constant ingeleverd op wat ik wil in een baan en vaak de eerste beste baan die me aangeboden werd aangenomen. Want zonder baan voel ik constant stress.

woman in red t shirt looking at her laptop
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Tijd voor een nieuwe start.

Dan ben je zwanger van je derde kind en denk je bij jezelf hoe ga ik dit straks allemaal doen. Je gaat nadenken over wat wil ik met mijn werk? Ik vind het ontzettend leuk om een ondersteunende factor te zijn, maar ik wil absoluut niet meer de hele dag aan de telefoon. In verband met de kinderen, het liefst een baan dichtbij (<10 km van huis) en het allerliefste zou ik werken onder schooltijden. Of grotendeels onder schooltijd in ieder geval. Mijn dochter vind de BSO echt niet leuk dus ik zou haar het liefst helemaal niet of anders maximaal 1 keer per week naar de BSO willen brengen.

Tsja, eigenlijk wat iedere moeder wil. Een ideale combinatie van gezinsleven en werk. Maar werkgevers zijn nog niet zover. Die houden vast aan een 8-urige werkdag, een werkweek van minimaal 32 uur en het liefst ook nog dat je in vakanties je collega’s vervangt. Dat past niet bij hoe ik mijn ideale baan voor mij zie.

Oriëntatie.

Een aantal jaar geleden kwam ik de term virtual assistant (VA) tegen. Ik vond het interessant maar ook veel te spannend en liet het naast me liggen. Totdat 3 maanden geleden mijn zus het tegen me zei, is dat niet iets voor jou? Nadat mijn contract was afgelopen ben ik er serieus over na gaan denken, hoewel ik het nog steeds een heel spannend iets vind.

Ik heb bij VAschool de orientatiecursus gedaan om te kijken of het echt wel wat is voor mij. Voor 3 dagen lang krijg je een e-mail met een werkboekje met daarin verschillende opdrachten. Denk aan het opschrijven waarom je VA wilt worden en wat je tegenhoudt. Maar ook welke taken je als VA wilt gaan doen en het creëren van je ideale week. De opdrachten zorgde ervoor dat ik elke dag weer een beetje meer enthousiast werd. Ik heb een oproepje gedaan via de bijbehorende Facebook pagina om een gesprekje aan te gaanen daarop 2 hele leuke telefoongesprekken gehad.

Nieuwe start, nieuw avontuur!

Na het eerste telefoongesprek wist ik het eigenlijk al, ja ik ben klaar voor een nieuwe start. Ik ga voor mezelf beginnen als VA. Ingeschreven bij VAschool voor de opleiding ‘start een succesvolle business als VA’ en ik ben klaar voor het avontuur en de sprong in het diepe. Ik heb heel veel zin in een nieuwe start!

Heb jij wel eens een nieuwe start gemaakt? Laat het me weten hoe dat jou bevallen is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.