Balans

Omarm een ​​positieve mindset met deze 6 tactieken

Soms weet je het allemaal even niet meer. Ze zeggen dat er licht is aan het einde van de tunnel. Maar dat licht is zover van waar je bent dat je niet weet hoe je er moet komen. Je mindset wordt steeds negatiever en deze negatieve spiraal zorgt ervoor dat je steeds verder van het licht vandaan gaat. Maar er is hoop, je manier van denken kan je ombuigen van negatief naar positief.

Helaas wordt dit vaak op een verkeerde manier gedaan. We denken dat we door simpelweg onszelf te vertellen om ‘positiever’ te zijn onze gedachten van de 1 op de andere dag te kunnen veranderen. De valkuil hiervan is jezelf schuldig gaan voelen, ik zou positief moeten denken. Ik zou gelukkiger moeten zijn. Dat werkt niet. Wat werkt dan wel?

1. Wees dankbaar.

De eenvoudigste en meest effectieve oplossing die ik heb gevonden om een negatieve denkwijze te helpen veranderen, is het creëren van een dankbaarheid oefening. Iedereen kan dit en het kost weinig tijd.  Elke ochtend als je wakker wordt en voordat je  uit bed komt, denk aan minimaal drie dingen waar je dankbaar voor bent . Als dit moeilijk blijkt te zijn, wat vaak het geval is vooral als iemand depressief is of een negatieve mindset heeft, is het het gemakkelijkst om te beginnen met iets dat heel oppervlakkig is.

Als voorbeeld, je bent dankbaar dat je niet wakker bent geworden vannacht of maar 1x in plaats van 2x. Dankbaarheid hoeft niet grandioos of diep te zijn. Het moet gewoon een stap zijn om de geest te misleiden om in een meer positieve richting te denken. Wanneer het ’s ochtends als eerste wordt gedaan, stelt het je in staat om gedurende de dag een meer positieve instelling te hebben. Het helpt je ook aanwezig te blijven in het nu, wat cruciaal is voor geluk en het creëren van het leven wat je echt wilt gaan leiden.

2. Zeg ‘ja’ tegen kansen

Het is gemakkelijk om terug te kijken naar voorgaande jaren en ontmoedigd te raken door ons ‘falen’. Een keuze die je hebt gemaakt maar waar je nog altijd van denkt, had ik dat wel moeten doen.  Maar we kunnen dit ‘falen’ gebruiken als brandstof voor inspiratie en nieuwe inzichten in plaats van brandstof voor negativiteit en een gebrek aan vertrouwen. Neem de informatie over wat niet werkte, word nieuwsgierig naar het waarom en plan een nieuwe koers.

Als je denkt aan het omarmen van kansen, denk dan aan wat je in je leven het komende jaar graag zou willen  Misschien is het balans?  Reizen? Vreugde? Financiële vrijheid? Kies 1-3 kerndingen en zorg dat je bij al je beslissingen die je moet maken in de gaten houdt of dit zorgt voor het bereiken van je persoonlijke wensen.

3. Kies een mantra waarop u kunt vertrouwen

Het klinkt zweverig een mantra, maar dat is het niet en wederom is dit iets wat je weinig tijd kost. Bedenk een  mantra of zin op voor hoe je wilt dat je leven gaat en zeg het zachtjes in je hoofd. Of schreeuw het naar hartenlust uit, wat voor jou ook werkt. Herhaal, herhaal, herhaal. Oefen, oefen, oefen. Hoe meer je herhaalt en oefent, hoe meer je mindset zal veranderen. Herhaal je mantra op vaste momenten bijvoorbeeld elke keer als je in de spiegel kijkt. Of elke keer als je de auto in stapt. Bedenk iets wat je meerdere keren per dag doet en hou dat aan als moment waarop je je mantra herhaalt. Postitieve mantra’s zijn bijvoorbeeld:

  • Elke dag is een feestje, ik moet alleen zelf de slingers ophangen.
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.
  • Ik ben een magneet voor positieve energie.
  • Laat los wat je niet kan veranderen.
  • Ik heb meer dan genoeg energie voor alles wat ik kies te doen.

Biosuperfoods.net

4. Maak positief denken een prioriteit

Goed voor jezelf zorgen staat vaak als prioriteit onderaan je al veel te volle prioriteiten lijst. Als je je mindset wil omvormen tot een positieve mindset, dan zal je het positief denken een prioriteit moeten maken. Zie het als ademen of drinken. Je hebt het nodig om te kunnen leven.

5. Bepaal hoe je je tijd doorbrengt en met wie

Let op met wie je je tijd doorbrengt en waar je je tijd aan geeft. Emoties zijn besmettelijk. Vind mensen om jezelf mee te omringen die je inspireren, optillen en het beste uit je naar boven halen. Als je te veel tijd doorbrengt met mensen die je een klein of kleiner gevoel geven, is het moeilijk om een ​​positieve mindset te behouden.

Hoe u uw tijd doorbrengt, is een weerspiegeling van uw prioriteiten. Als je wilt werken aan een positievere mindset, neem dan wat afstand van mensen die omringt zijn met negativiteit.

6. Vergeet niet vriendelijk voor jezelf te zijn

Je mentaliteit veranderen begint met te erkennen waar je nu bent. Ben je kwaad? Ben je verdrietig? Voel je je moedeloos of eenzaam? Wat het ook is, wordt duidelijk en laat het voelen. Word dan nieuwsgierig naar de gevoelens: wat drijft hen? Als je eenmaal de bron kent, kun je daarmee werken.

Wat kan je doen om de gevoelens te verzachten? Waarom zou je je eigenlijk beter voelen? Misschien heb je een stevige wandeling nodig om de dag af te schudden en de persoon die je afsneed op de snelweg. Misschien moet je een verloren goede vriend bellen en vertellen hoe je nog steeds pijn hebt van het uiteenvallen van de vriendschap. Wat het ook is, laat het zijn. Het veranderen van onze mindset begint met heel veel vriendelijker zijn voor onszelf, accepteren waar we zijn en dan inzicht krijgen in de proactieve stappen die we kunnen nemen om onze mindset te veranderen en meer vreugde en plezier in ons leven te brengen.

Een van mijn 90 dagen doelen is meer vitaliteit ( wat mijn andere zijn voor dit eerste kwartaal zijn, lees je hier ) Ik geloof erin dat positief denken hier een grote stap voorwaarts kan zijn. Heb jij nog tips voor mij om positiever te gaan denken? Je kan met altijd een bericht sturen of een reactie hieronder achterlaten!

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: