person in black and white striped socks lying on bed
Financiële vrijheid

Hoe ook jij geld kan besparen op televisie kijken

Je televisie abonnement is eigenlijk een vanzelfsprekend iets. Je hebt het ooit afgesloten en dat is het dan. Avond aan avond kijk je ernaar. Je kijkt naar de reclame’s die ongemerkt je overtuigen dat je een product MOET hebben en als je geluk hebt heb je tussendoor ook nog een programma wat je kan kijken.

Wij werden het op een gegeven moment zat, er was niet veel op televisie wat ons echt boeide. De programma’s die ons wel boeiden worden of constant onderbroken door de reclame of komen te laat op de avond. Programma’s na 22:00 uur zijn niet aan ons besteed, we zijn een jong gezin en moeten gewoon om 6:00 uur naast ons bed staan de volgende dag.

Gerelateerde post: Financiële vrijheid: Een kijkje in mijn portemonnee….

Irritatie

Meer en meer begonnen we ons vorig jaar te irriteren aan het feit dat we programma’s / films nooit af konden kijken. Daardoor lieten we de tv ook steeds vaker uit staan. Eind vorig jaar merkte wij dat onze televisie veel meer uit stond dan aan. Nu is onze tv mooi weggewerkt met een lift in een kast aan de muur (grote wens van vriendlief) Doordat je de tv niet ziet, krijg je ook geen behoefte om avond aan avond te zappen. Dus toen kwam eind 2019 bij ons de vraag: gaan we ons televisie abonnement opzeggen?

Ons televisie abonnement

Voor ons internet en televisie abonnement betaalden wij begin 2019 ruim € 76,- per maand. Toen het tarief verhoogd werd halverwege 2019 naar € 78,- heb ik het abonnement aangepast en werd het een bedrag van € 66,-. Alsnog een vrij fors bedrag voor alleen een medium internetverbinding en een kaal tv-abonnement.

Opzeggen

Dat moet toch goedkoper kunnen? Alleen internet was niet mogelijk bij deze aanbieder en dus zijn we verder gaan kijken. Zo kwamen we uit bij de provider van onze mobiele telefoons. Voor €35,- hadden we sneller internet. Korting van €5,- vanwege het mobiele abonnement.

Dus we hebben ons abonnement opgezegd. Daarbij hebben we wel app op de televisie waarmee we alle zenders live kunnen kijken (kosten €45,- per jaar) en hebben we daarbij abonnementen op Disney+ (€6,99) en Netflix (€10,99 ) genomen. Dus zijn we bij elkaar nu €51,73 kwijt. Dat scheelt ons € 14,27 per maand.

Hoe bevalt het?

Heel erg goed eigenlijk. We leven nu al bijna 9 maanden zonder televisie abonnement en ik heb niet echt het gevoel dat ik wat mis. Heel af en toe dat iemand begint over een grappige reclame en dan kan ik daar niet mee over praten. Als ik dan vertel dat ik geen televisie abonnement meer heb dan zijn mensen toch wel verrast. Omdat we natuurlijk Disney+ en Netflix hebben kunnen we gewoon heerlijk series en films kijken, zonder reclame.

Denk jij er ook over na om je televisie abonnement op te zeggen of denk je van mij niet gezien? Ik ben benieuwd hoe je hier over denkt, laat het me weten in de reactie hieronder!

0
Gerelateerde berichten
Verdien ook geld met een passief inkomen (deel 2)

Veel mensen stellen zich het leven met een passief inkomen voor als een hele dag op het strand liggen zonder Read more

Starten met budgetteren als je van salaris naar salaris leeft
salaris money bills currency euros budget geld

2021 wordt hét jaar om de stressvolle, oneindige cyclus van het leven van salaris naar salaris te doorbreken. Iedereen heeft Read more

Geef een reactie

Vond je dit interessant?

Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand exclusieve content, tips en inspiratie.

%d bloggers liken dit: