Financiële vrijheid

Verdien ook geld met een passief inkomen (deel 1)

Veel mensen stellen zich het leven met een passief inkomen voor als een hele dag op het strand liggen zonder zorgen. Het spijt me, maar ik moet je uit deze droom helpen. Passief inkomen betekent meer tijd overhouden voor dingen dien jij belangrijk vind. Deze blog beschrijft ideeen voor een passief inkomen zodat ook jij dichter bij financiele onafhankelijkheid komt. Wil jij ook meerdere inkomstenbronnen en niet vast zitten aan een 40-urige werkweek? Dan is dit bericht iets voor jou.

Wat is passief inkomen?

Ook voor een passief inkomen zal je moeten werken. Een passief inkomen is wanneer je wordt doorbetaald nadat het werk is gedaan. Denk aan de royalty’s van (e-)boeken of films. Het zijn ook inkomsten die afkomstig zijn van eerder investeringen in onroerend goed of crowdfunding waar je niet aanwezig hoeft te zijn om het te verdienen.

Hoeveel passief inkomen kan je verdienen?

Als je een paar verhalen leest over ideeën voor een passief inkomen, heb je misschien de indruk dat je een blog kunt beginnen of een e-boek kunt schrijven, en twee weken later verdien je € 20.000 per week. Sorry, zo werkt het niet. Het creëren vaan meerdere inkomstenbronnen is iets voor de langere termijn. Ikzelf ben bijvoorbeeld nu ruim een half jaar bezig met deze blog en heb er nog geen stuiver aan verdiend.

GERELATEERDE POST: Wat is financiële vrijheid voor mij?

Ideeën voor passief inkomen.

Elke suggestie wordt gerangschikt op basis van hoeveel moeite je van tevoren moet doen voordat je misschien wat geld ziet binnenkomen. Een score van één kost de minste moeite, terwijl een score van vijf het meeste moeite vereist.

Kies voor de ideeën waar ook je hart ligt. Ik zelf hou bijvoorbeeld niet van elke keer veranderen van energiemaatschappij of bank. Dat allemaal uitzoeken is niet iets waar ik energie van krijg en deze ideeën zal ik dan ook eerder links laten laten. Meerdere ideeën voor passief inkomen met lage inspanning en 1 of 2 ideeën met meer meer inspanning. Kijk wat het beste bij je past en het beste voor jouw situatie kunnen werken.

1. Online betaal- en spaarrekeningen: inspanning 1

Deze is een snelle en gemakkelijke overwinning. Er zijn tal van online spaar- en betaalrekeningen beschikbaar voor mensen die wat meer waar voor hun geld willen.

Als u op zoek bent naar een geldrekening met een laag risico en een hoge rente, kom je al gauw uit bij een bank buiten Nederland. Makkelijk de spaarrentes vergelijken doe je via Raisin.

2. Beleggen: inspanning 1

Beleggen is de ultieme en meest toegankelijke vorm van passief inkomen. Maar het is niet zonder risico. Daarom wordt beleggen voornamelijk geadviseerd als je het geld voor langere termijn niet nodig hebt.

Toen mijn dochter geboren werd zijn we gelijk gaan sparen om een buffer voor haar studie op te bouwen. Maar aangezien ze per jaar net €2,- aan rente krijgt is het niet echt rendabel. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om op te bouwen. Ik kwam uit bij Semmie, zij beleggen je geld met een brede spreiding in duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Zo zijn de beleggingen nooit afhankelijk van één bedrijf of één sector. Zo heb ik in 3 jaar tijd nu € 32,- aan rendement opgebouwd. Terwijl haar spaarrekening tot nu toe € 8,- rendement heeft opgebouwd.

Het is een risico we weten niet hoeveel beleggingen er zijn als ze 18 jaar is. Daarom doen wij nu 50% sparen op de spaarrekening en 50% sparen op de beleggersrekening.

Meld je HIER aan bij Semmie en krijg €15,- kado!

3. Start een blog: inspanning 3

Een blog starten puur en alleen om geld te verdienen zal niet snel gaan werken. Het is belangrijk dat je het leuk vind om te schrijven, zaken uit te zoeken en je moet ook je blog kunnen promoten. Dan kan het maanden en soms jaren duren voordat je er echt geld mee kan verdienen.

Het is belangrijk te kiezen voor een onderwerp (niche) die uniek is. Hoe unieker hoe beter, maar er moet natuurlijk ook wel vraag naar zijn. Door een steeds groter worder publiek kan je uiteindelijk een leuk passief inkomen verdienen. Met bloggen een volwaardig inkomen verdienen is lastig. Onderdeel van het bieden van waarde is het opbouwen van vertrouwen. Link niet naar dingen waar jij niet achter staat.

Het andere deel van het maken van publiek is consistentie. Het maakt minder uit hoe vaak je iets plaatst dan hoe consistent. Als je maar tijd hebt om één post per maand te plaatsen, zou die post elke maand op dezelfde datum en tijd moeten verschijnen. Zelf probeer ik 2 keer per week een bericht te plaatsen, op maandag en op donderdag.

Een tip die alle bloggers je zullen geven is om vooruit te werken. Dat betekend dat als je door een onverwachte gebeurtenis opeens geen tijd hebt om te schrijven je dan altijd een blogpost gepland hebt staan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf niet zo goed in ben, de blog die je nu leest ben ik aan het typen op maandag 17 augustus om 23:53 uur. Puur en alleen omdat ik nu niet kan slapen. Anders had ik dit pas op donderdag 20 augustus in de ochtend zitten typen en dan haasten omdat ik het op donderdag wil plaatsen.

Hoe u inkomsten kunt genereren: affiliate marketing werkt goed wanneer je producten op uw blog bespreekt. Ik maak zelf gebruik van het affliate programma TradeTracker. Hier kan je zoeken naar banners en tekstlinks die passen bij jouw blog.

je hebt verschillende affliate marketing sites, echter vragen de meeste ook om een bepaald aantal bezoekers per maand, waardoor je ze pas in kan zetten nadat je een publiek hebt opgebouwd.

Google Adsense betaalt om advertenties op je blog te plaatsen. Er zijn twee manieren om geld te verdienen met Adsense; vertoningen die u geld opleveren voor elke 1000 paginaweergaven en klikken die u geld opleveren wanneer een bezoeker van uw site op een weergegeven advertentie klikt.

U kunt via je blog cursussen of e-books ontwerpen en hiervoor toegang vragen. Veel bloggers verkopen lessen over hoe ze geld kunnen verdienen met bloggen.

4. Creëer apps of plug-ins: inspanning 4

Al die apps die je op je smartphone of laptop heeft gedownload, zijn door iemand gemaakt.  Alleen op mijn beginnende blog heb ik al een stuk of 10 plug-ins. Als je een goed idee hebt dat in een behoefte voorziet of een probleem oplost, zoek dan een programmeur of leer het zelf doen.

Het bouwen van digitale producten kost wat werk, maar als het werk eenmaal gedaan is, kun je het voor altijd verkopen.

5. Verkoop stockfoto’s: Inspanning 2

Als je graag foto’s maakt, waarom zou je ze dan niet online verkopen? Dit zal misschien nooit je dagelijkse baan vervangen, maar als je er talent voor hebt, kun je honderden extra dollars per maand verdienen.

Hoeveel je verdient, hangt af van de omvang van je portfolio, het ervaringsniveau en het aantal stockfotobureaus waarmee je samenwerkt. Hoe meer foto’s je over stockfotobureaus verspreid, hoe groter je kansen op een passief inkomen.

Sites zoals Shutterstock, iStock en Adobe Stock zijn bekende plaatsen om te beginnen.

6. Verkoop je muziek: inspanning 3

Net als bij het verkopen van stockfoto’s, kan je ook je muziek (of jingles en geluidseffecten) ook online verkopen. In het begin verdien je weinig maar ook hier geld als je een lange adem hebt en een publiek opbouwt, dan is er de mogelijkheid voor een leuk passief inkomen.

Met Soundcloud kun je inkomsten genereren met geüploade nummers door je elke maand rechtstreeks te betalen. Geüploade nummers zijn direct beschikbaar voor uw publiek om te streamen.

Bereik sneller financiële vrijheid

We zullen niet allemaal rijk worden van onze baan. Als je financiële vrijheid wilt bereiken zal je een passief inkomen moeten gaan verdienen. Met deze blog heb ik je een paar ideeën laten zien. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar daarom is dit ook deel 1. Volgende maand zal ik deel 2 met jullie delen met nog veel meer tips voor een passief inkomen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: