Financiële vrijheid

Verdien ook geld met een passief inkomen (deel 2)

Veel mensen stellen zich het leven met een passief inkomen voor als een hele dag op het strand liggen zonder zorgen. Het spijt me, maar ik moet je uit deze droom helpen. Passief inkomen betekent meer tijd overhouden voor dingen dien jij belangrijk vind. Deze blog beschrijft ideeen voor een passief inkomen zodat ook jij dichter bij financiele onafhankelijkheid komt. Wil jij ook meerdere inkomstenbronnen en niet vast zitten aan een 40-urige werkweek? Dan is dit bericht iets voor jou.

Ook voor een passief inkomen zal je moeten werken. Een passief inkomen is wanneer je wordt doorbetaald nadat het werk is gedaan. Denk aan de royalty’s van (e-)boeken of films. Het zijn ook inkomsten die afkomstig zijn van eerder investeringen in onroerend goed of crowdfunding waar je niet aanwezig hoeft te zijn om het te verdienen. Hieronder vind je nog meer tips voor een passief inkomen.

1. Schrijf een gids of online cursus: inspanning 3

Als je iets goed weet, een plaats, hoe je iets moet repareren, hoe je iets moet maken, hoe je iets moet doen, dan kun je er een gids voor schrijven. Je kunt je gids verkopen als een e-book, hem als download aanbieden tegen een vergoeding op je site of contact opnemen met bloggers met vergelijkbare inhoud en vragen of ze hem als betaalde download op hun website willen aanbieden (voor een prijs natuurlijk ). Het werk doe je 1 keer en laat daarna het passief inkomen maar binnenkomen.

2. Webwinkel: inspanning 2

De moeilijkheidsgraad hangt af van wat je verkoopt. Als je zelf dingen maakt, is het moeilijker dan al bestaande items door te verkopen. Kies iets waar je veel van weet en je leuk vind om te doen. Hoe dan ook webwinkels hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om geld te verdienen door online items te verkopen.

3. YouTube-kanaal: inspanning 5

We bevinden ons in de gouden jaren van YouTube, de groei is waanzinnig en het is nog steeds aan de nieuwe kant. Er zijn lang niet zo veel video’s als artikelen, dus het is gemakkelijker om een ​​publiek te vinden. Bovendien zijn video’s veel moeilijker te maken, wat betekent dat er minder concurrentie is.

Op dit moment kun je tutorials, vlogs, how-tos, gamevideo’s en nog veel meer maken. Je kunt ook advertenties maken om op het platform te verkopen.

4. E-book: inspanning 4

Het is een andere plek om een ​​niche te vinden, en je kunt beter non-fictie schrijven, zoals een how-to of een boek over een aspect van fitness of welzijn. E-boeken hoeven niet lang te zijn, dus je hoeft niet veel te schrijven om wat geld te verdienen. 

5. Uitgaven: inspanning 1

Ik spaar Ippies. Je meldt je aan bij deze website en als je een aankoop doet bij een van de ± 2100 webwinkels spaar je punten. Deze kan je later weer inwisselen vanaf 1000 ippies tegen cadeaukaarten van bijvoorbeeld bol.com, coolblue of pathe. Of je kan ook vanaf 500 ippies een donatie doen aan 1 van de aangesloten goede doelen.

Geef geen geld uit datje normaal niet zou uitgeven om dit te krijgen, anders verdien je geen geld. Ik koop bijvoorbeeld elke 6 weken een zak voor voor de hond bij bol.com, dat is elke maand 100 ippies. Daarnaast koop ik kleding voor mijn dochter en heb ik mijn telefoon abonnement verlengd via deze website.

Op dit moment ben ik 2 jaar lid van ippies en helaas vergeet ik het soms nog wel is, maar tot nu toe heb ik €50,- aan cadeaubonnen kunnen innen en heb ik € 5,- gedoneerd.

Wil je ook lid worden? Dat kan via deze link. Dan krijgen jij en ik beide 100 ippies cadeau!

6. Kamer verhuren: inspanning 2

Op veel plaatsen wordt hard gewerkt aan het verhuren van een heel huis of appartement, maar er zijn geen beperkingen voor het verhuren van een kamer in je huis. 

7. Verhuur je spullen: inspanning 2

Bent je een van die mensen die besluit een nieuwe hobby te beginnen, koop dan alle dingen die je nodig hebt om aan dat tijdverdrijf deel te nemen, doe het een keer en besef dan dat je er een hekel aan hebt, en nu zit je vast met alle dure spullen?

Of misschien heb je maak je wel  gebruik maken van uw spullen, maar je waarschijnlijk niet gebruikt het de hele tijd. Je kunt dingen als je gereedschap, kampeerspullen, sportuitrusting, camera-uitrusting en tal van andere dingen verhuren aan mensen.

24. Verhuur je auto: inspanning 2

Afhankelijk van waar je woont, kan het verhuren van je auto een goed idee zijn. Zeker als je in een grotere plaats woont. Nu we steeds vaker thuiswerken kan het een goed idee zijn om een auto te delen.

Bereik sneller financiële onafhankelijkheid

We zullen niet allemaal rijk worden van onze baan. Als we een niveau van financiële onafhankelijkheid willen bereiken, zal je een passief inkomen moeten hebben. Deze lijst zou je een paar ideeën voor passief inkomen moeten geven.  Kijk ook eens nog naar Verdien ook geld met een passief inkomen (deel 1) Kies een mogelijkheid om passief inkomen te verdienen en ga aan de slag. Maar doe er wat moeite voor. 

Het kost nu wat tijd en moeite om te starten, maar binnen een paar jaar pluk je hier de vruchten van! Wat voor een passief inkomen vind jij het interessants?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: